Minta wang ‘tebus maruah’

Posted: February 15, 2011 in Berita Dalam Negara

KUALA LUMPUR: Bahana bercinta melalui facebook dengan lelaki baru dikenali menyebabkan seorang pelajar perempuan dihantui ketakutan selepas menerima ugutan daripada kekasihnya itu yang mahu menyebarkan gambar seksi mangsa jika enggan membayar wang ‘tebus maruah’ RM150.

Difahamkan, remaja lelaki terbabit mengugut mahu menyebarkan beberapa gambar memalukan mangsa kepada umum melalui Internet sekiranya mangsa gagal menyediakan wang dalam tempoh ditetapkan.
Sumber polis berkata, kejadian berlaku selepas mangsa yang berasal dari Petaling Jaya, di sini, berkenalan melalui laman sosial itu dengan seorang remaja lelaki yang sebayanya beberapa bulan lalu.

Difahamkan, remaja terbabit yang berasal dari Segambut, di sini, mengatur pertemuan dengan mangsa di sebuah pusat beli-belah terkemuka di Bukit Bintang, di sini, kira-kira jam 3 petang, Khamis lalu.
“Dalam pertemuan itu, remaja terbabit memujuk mangsa untuk meminjamkannya komputer riba selain telefon bimbit.
“Bagaimanapun, tiga hari kemudian, mangsa menghubungi suspek dan meminta komputer riba dan telefon bimbitnya dikembalikan. Suspek enggan memulangkannya melainkan mangsa memberikannya wang RM150,” katanya.

 

Sumber: myMetro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s